Αρχική Προορισμός Διαμονή Εμπειρία Υπηρεσίες Πισίνα Ταβέρνα στον κήπο Αξιοθέατα Δραστηριότητες Awards Photo Gallery Covid-19 Επικοινωνία Προσφορές
ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε ακόμη οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες ταξιδιού και τον τύπο διαμονής στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης θα απαντήσει άμεσα για τα αιτήματα επιτόκιο και διαθεσιμότητας, εξοικονομώντας τεράστιο χρόνο για την κράτησή σας.
ΨΑΞΙΜΟ
Μάθετε ήδη τις ημερομηνίες ταξιδιού σας;
Βρείτε διαθέσιμα δωμάτια
Δεν είναι διαθέσιμες οι ημερομηνίες;
Ημερολόγιο προσφοράς
Το χρονοδιάγραμμα τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίζετε γρήγορα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής χρήσης, χωρίς να χρειάζεστε καμία αναζήτηση.
ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ
Ψάχνετε για μια ειδική προσφορά;
Άμεσες κρατήσεις
Λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε κράτηση απευθείας:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Εξοικονομήσετε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΙ
 EN   GR   FR   RO   IT   ES 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Το ξενοδοχείο Europa είναι χτισμένο στην κορυφή του λόφου Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία
Στις υπώρειες του οποίου βρίσκεται η Ιερή Άλτη με τα λαμπρά μνημεία και το στάδιο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Κάτω από αυτό εκτείνεται μια μαγευτική κοιλάδα ανάμεσα στα δυο ποτάμια, τον Αλφειό και τον Κλαδέο.
Ο τόπος της Ολυμπίας δεν χαρακτηρίστηκε τυχαία Ιερός. Μια επίσκεψη αρκεί για να νιώσει κανείς την ενέργεια του χώρου, την αρμονία του τοπίου και το σεβασμό που αναπτύχθηκαν τα ανθρώπινα έργα.
Εδώ υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Η Ολυμπία καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Στον τόπο αυτό γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί, ένα γεγονός ευγενούς άμιλλας και υψηλού ιδεώδους.
Τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία και αποτέλεσε θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη.
Μετά την αναβίωσή του, το 1896 είναι το κορυφαίο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός και είναι ύψιστη τιμή μας που υφίσταται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η πρώτη Ολυμπιάδα, διοργανώθηκε το 776 π.Χ. και σήμερα πριν την εκάστοτε έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, εδώ, στον ίδιο χώρο, ανάβει με τελετουργικό τρόπο η Ιερή Φλόγα, η οποία μεταφέρεται κάθε φορά στη χώρα που τελεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κάθε τέσσερα χρόνια μία πανελλαδική εκεχειρία αναγγέλλονταν και άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και τον τότε γνωστό κόσμο, έρχονταν στην Ολυμπία για να λάβουν μέρος και να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Το έπαθλο του νικητή ήταν ο κότινος, ένα στεφάνι από αγριελιά.

ΤΑΞΙΔΙ
Πώς να φτάσετε στο Europa Hotel
Η Ολυμπία απέχει λιγότερο από τέσσερεις ώρες από την Αθήνα και μόνο μια ώρα από το λιμάνι της Πάτρας ή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

BY AIR

BY SEA

TRANSFERS

Επιστροφή στην κορυφή